ΑΡΘΡΑ - ΝΕΑ

σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι  οι πάσχοντες που σηκώνουν βάρη, βλέπουν βελτίωση στις φυσικές λειτουργίες του σώματός τους.

Ερευνητές του ουαλικού νοσοκομείου Μπάνγκορ & Γκουίνεντ, σε έρευνα που δημοσίευσαν στο ιατρικό περιοδικό για θέματα αρθρίτιδας “Arthritis Care and Research”, αναφέρουν ότι η εντατική άσκηση με βαράκια παίζει ρόλο-κλειδί μαζί με την φαρμακευτική αγωγή. Προειδοποιούν όμως ότι αυτού του είδους η φυσική άσκηση δεν είναι κατάλληλη για όλους τους ασθενείς, οι οποίοι προηγουμένως θα πρέπει να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό.

Οι ερευνητές χώρισαν μια ομάδα 28 εθελοντών σε δύο ομάδες, εκ των οποίων η μια έκανε τις συνήθεις ήπιες ασκήσεις και η άλλη… άρση βαρών. Μετά από έξι μήνες, οι γενικότερες φυσικές λειτουργίες των ατόμων στη δεύτερη ομάδα με τα βαράκια είχαν βελτιωθεί κατά 20% - 30% σε σχέση με την πρώτη ομάδα ασθενών. Επίσης, η σωματική δύναμη των ασθενών που είχαν ασκηθεί με τα βαράκια, είχε αυξηθεί θεαματικά κατά 120%.

Η άσκηση με τα βαράκια βρέθηκε ότι αυξάνει το επίπεδο ορισμένων πρωτεϊνών που βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών, των οστών και του χόνδρου. Κυρίως γυναίκες μετά τα 50 που είχαν την πάθηση εδώ και μια δεκαετία, ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στην «θεραπεία» με βαράκια και βελτιώθηκαν σε τέτοιο βαθμό, που λειτουργούσαν εξίσου καλά  σε σχέση με τις συνομήλικές τους που δεν έπασχαν από αρθριτικά. Η ωφέλεια από τα βαράκια εκτιμάται ότι εξαντλείται περίπου τέσσερις έως οκτώ μήνες μετά τη διακοπή της φυσικής άσκησης.
Πηγή: HealthView

Πληροφορίες

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΜΗΤΣΟΣ
Φυσικοθεραπευτής

-Θεραπευτήριο-

Υψηλάντου 20, Λαμία

Τηλέφωνο: 2231032405

Κινητό: 6977189922

Λαμία: Υψηλάντου 20

S5 Box

Login